Платформата за ученическа журналистика sCOOL Media възобновява онлайн срещите с доказани професионалисти в сферата на журналистиката у нас. На 10 октомври гост ще бъде Миролюба Бенатова.

Миролюба Бенатова има над 20 години опит в медиите като разследващ журналист, над 150 късометражни филма по БТВ и НОВА ТВ, десетки журналистически разследвания за трафик на хора, контрабанда на наркотици и горива, източване на социални помощи в Холандия, продажба на органи в Турция, продажба на деца в Гърция. Тя е единственият български журналист, номиниран за втора награда от Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) за разследването „Трафик на бъбреци” (2005). В неделния сутрешен блок на Нова телевизия има авторска рубрика за новини. В момента Миролюба е водеща на токшоуто „Въпросите“ по TV1.

Кога: 10 октомври (понеделник)
🕰 Начален час: 18:30 ч
📍 Място: онлайн, ще получите линк преди събитието

Регистрация*: https://forms.gle/AQAaCciAricm7BqZ8
Краен срок за регистрация: 12:00 ч., 10 октомври

*Събитието е безплатно, но регистрацията е задължителна.


sCOOLmedia.com е част от инициативата „Медийна грамотност в класната стая“ на АЕЖ-България в партньорство с Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“ и Фондация „Америка за България“. Инициативата има за цел да развие уменията на българските ученици да преценяват, анализират критично, тълкуват и анализират информация чрез програма за медийна грамотност.