Програма „Медийна грамотност за възрастни хора“ обявява конкурс за обучители

265
NeONBRAND (Unsplash)

Коалицията за медийна грамотност обявява прием за подготовка на нови обучители по програма „Медийна грамотност за възрастни хора“. Конкурсът е насочен основно към професионални журналисти, но в него могат да участват и експерти, познаващи съвременните предизвикателства в онлайн пространството.

За участие в обучението ще бъдат избрани 20 кандидати. В края му те ще подготвят своя версия на обучителна програма и екипът на Коалицията за медийна грамотност ще избере 5 нови обучители. Всички участници ще получат сертификати за обучители по медийна грамотност на възрастни хора.

Обучението ще се проведе онлайн с обща продължителност 8 астрономически часа на 18, 21, 23 и 25 март.

Избраните петима обучители ще преминат през последващо наблюдение и изнасяне на собствено обучение на живо. За наблюдението и провеждането на обучението те ще получат заплащане, като ще бъдат поети транспортни разходи и настаняване.

Място на провеждане на обучението: онлайн

Регистрация: Желаещите да кандидатстват за обучението е необходимо да се регистрират чрез попълването на този формуляр в срок до 25.02.2022 г.

Повече информация ще намерите тук.

Инициативата е част от кампанията „Дни на медийна грамотност 2022“, която се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Програмата за малки грантове на Посолството на САЩ в България, УНИЦЕФ България, Фондация „Лъчезар Цоцорков“ и Програма „Европа“ на Столична община.