Коалицията за медийна грамотност обявява прием за подготовка на нови обучители по програма „Медийна грамотност за възрастни хора“. Конкурсът е насочен основно към професионални журналисти, но в него могат да участват и експерти, познаващи съвременните предизвикателства в онлайн пространството.

За участие в обучението ще бъдат избрани 20 кандидати. В края му те ще подготвят своя версия на обучителна програма и екипът на Коалицията за медийна грамотност ще избере 5 нови обучители. Всички участници ще получат сертификати за обучители по медийна грамотност на възрастни хора.

Обучението ще се проведе онлайн с обща продължителност 8 астрономически часа на 18, 21, 23 и 25 март.

Избраните петима обучители ще преминат през последващо наблюдение и изнасяне на собствено обучение на живо. За наблюдението и провеждането на обучението те ще получат заплащане, като ще бъдат поети транспортни разходи и настаняване.

Място на провеждане на обучението: онлайн

Регистрация: Желаещите да кандидатстват за обучението е необходимо да се регистрират чрез попълването на този формуляр в срок до 25.02.2022 г.

Повече информация ще намерите тук.

Инициативата е част от кампанията „Дни на медийна грамотност 2022“, която се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Програмата за малки грантове на Посолството на САЩ в България, УНИЦЕФ България, Фондация „Лъчезар Цоцорков“ и Програма „Европа“ на Столична община.