Стартираха номинациите за годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова” за 2020 г.

Фондацията, чиято мисия е да подпомага младите журналисти и тяхното професионално израстване, и през тази година ще връчи голямата награда за разследваща журналистика на името на Радостина Константинова, един от създателите на демократичния печат у нас след 1989 г.

Журналисти от българските медии могат да кандидатстват със свои разследвания или да номинират свои колеги. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия в периода от 1 април 2019 г. до 30 март 2020 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

Годишните награди за разследваща журналистика ще бъдат обявени на 11 май 2020 г. на интернет страницата на фондацията. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов, и парична награда в размер на 3000 лв. Журито може да присъди и поощрителни награди в размер на 500 лв.

Крайният срок за кандидатстване е 30 април 2020 г. на е-mail: [email protected].

Фондация „Радостина Константинова“ обявява и постоянен конкурс за грантове за разследване. Тези грантове ще покриват разходите за разследвания на одобрените кандидатури без хонорари за авторите.