Набират се номинации за годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова”

633

Стартираха номинациите за годишните награди за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова” за 2020 г.

Фондацията, чиято мисия е да подпомага младите журналисти и тяхното професионално израстване, и през тази година ще връчи голямата награда за разследваща журналистика на името на Радостина Константинова, един от създателите на демократичния печат у нас след 1989 г.

Журналисти от българските медии могат да кандидатстват със свои разследвания или да номинират свои колеги. Разследванията трябва да са разпространени в печатна или електронна медия в периода от 1 април 2019 г. до 30 март 2020 г. и да са подписани с реалните имена на авторите.

Годишните награди за разследваща журналистика ще бъдат обявени на 11 май 2020 г. на интернет страницата на фондацията. Победителят ще получи плакет, изработен от Георги Чапкънов, и парична награда в размер на 3000 лв. Журито може да присъди и поощрителни награди в размер на 500 лв.

Крайният срок за кандидатстване е 30 април 2020 г. на е-mail: [email protected]

Фондация „Радостина Константинова“ обявява и постоянен конкурс за грантове за разследване. Тези грантове ще покриват разходите за разследвания на одобрените кандидатури без хонорари за авторите.