След успеха на първия подкаст фестивал в България през 2020 г. ние, от Асоциацията на европейските журналисти – България, решихме да организираме второто му издание, коeто ще се проведе на 8, 9 и 10 декември 2021 г. Поканихме представители на аудио отделите на два от най-големите световни всекидневници – американския „Ню Йорк Таймс“ и испанския „Ел Паис“.

Във фестивала „Заслушай се“ vol. 2 ще се включат Аста Чатурведи, продуцент в популярния новинарски подкаст на в. „Ню Йорк Таймс“ The Daily, и Исабел Каденас Каньон, която от октомври тази година ръководи аудио екипа на „Ел Паис“.

Двете ще гостуват на българската публика съответно на 8 и на 9 декември. На 10 декември ще ви запознаем с няколко интересни български подкаст програми. Следете сайта на събитието за още информация.

Всички събития в рамките на фестивала ще се провеждат онлайн, а достъпът до тях е безплатен, но е необходима регистрация.

Аста Чатурведи е продуцент в популярния новинарски подкаст на в. „Ню Йорк Таймс“ The Daily, където работи по различни разследвания, както и по политически и икономически теми. Преди това Чатурведи е част от екипа на няколко други aмерикански подкаст програми, включително подкаста за медии On the Media на Американското обществено радио. Чатурведи е участвала и в създаването на предавания за подкаст компанията Gimlet и FiveThirtyEight, онлайн платформата на известния американски статистик Нейт Силвър.

Исабел Каденас Каньон е аудио продуцент и писател. От октомври тази година ръководи аудио екипа на „Ел Паис“, един от водещите вестници в Испания. Тя е създател, водещ и продуцент на документалния подкаст „За това не се говори“ (De eso no se habla), който печели редица награди. Каньон е работила в различни радио предавания, а нейни материали са излъчвани от Deutsche Welle и Radio Ambulante.

Фестивалът „Заслушай се“ vol. 2 е възможен благодарение на подкрепата на Фондация за свободата „Фридрих Науман“ и Фондация „Америка за България“. Цялата отговорност за съдържанието е на Асоциацията на европейските журналисти – България.