Близо 40 журналисти, работещи в трите най-големи независими украински технологични и бизнес онлайн издания MC.today, ITC.ua и Highload, стартираха кампания за групово финансиране. Журналистите призовават за помощ, за да продължат работа по време на войната.

От началото на военните действия, предприети от Руската федерация срещу Украйна, трите сайта преминаха от технически и бизнес новини към отразяване на войната. Основната цел на трите издания, част от Creators Media Group, днес е да помогнат на украинските читатели да оцелеят. В сайтовете се публикуват статии за това как да се скриете от бомби, да се спасите по време на престрелка, да оцелеете при взрив, да изберете най-безопасното бомбоубежище и т. н.

„Сигналите за въздушни нападения сега звучат над всички украински градове. В страната ни вече няма безопасно място. И все пак нашите журналисти продължават да работят от бомбоубежища, от села насред нищото и от други държави, където трябваше да избягат от зверствата на тази война“, разказва Вера Черниш, главен изпълнителен директор на Creators Media Group.

Преди войната по-голяма част от приходите на Creators Media Group идват от продажба на реклами на местни и международни компании, работещи на украинския пазар. В деня, когато започна войната, украинският рекламен пазар се сви до нула, тъй като повечето местни фирми спряха дейността си напълно.

Фондонабирателната кампания има за цел да помогне на журналистите да продължат работа и да финансира преместването им на безопасно място. Повече информация може да намерите тук.

Powered by FundRazr