Екипът на Международната конференция за борба с корупцията (IACC) на Transparency International търси старши редактор и двама млади журналисти като част от инициативата си „Журналисти за прозрачност“ (J4T), която се стреми да подкрепи журналистите, отразяващи кризата с COVID-19 от гледна точка на правата на човека.

За работните позиции, които ще бъдат изпълнявани от разстояние, могат да кандидатстват журналисти от целия свят, владеещи отлично английски език.

Старши редакторът ще осигурява редакционно съдействие на екипа от журналисти и ще наблюдава редакционния процес. Кандидатите трябва да имат повече от 10 години опит като редактор. Опит в областта на социалните политики в различни региони и уменията за управление на проекти са предимство.

Младите журналисти ще работят върху разследвания, фокусирани върху пандемията от социална, икономическа, хуманитарна и социална гледна точка. Кандидатите трябва да са по-млади от 35 години и да имат опит в една или повече от следните области: цифрова/печатна журналистика, радио/тв журналистика, фотожурналистика, цифрова журналистика, социални мрежи, видеообработка.

За длъжността старши редактор крайният срок за кандидатстване е 10 май 2020 г.

За младите журналисти крайният срок за кандидатстване е 8 май 2020 г.

Снимка: Adli Wahid (Unsplash)