Сайтът за икономически новини Investor.bg съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), за втори път тази година обявяват конкурс за студенти, които искат да придобият задълбочени познания в областта на финансите и бизнес средата. Той се провежда като част от образователната инициатива „Академия за финансови анализатори“ на икономическата медия, с която Investor.bg отбелязва своята 20-а годишнина.

Конкурсът стартира на 2 август 2021 г. и ще предостави възможност на един студент да се обучава безплатно в магистърската програма „Финанси“ във ВУЗФ, като сам избере дали да се включи в програмата през октомври 2021/2022 г. или през февруари 2022 г. Паралелно с това победителят ще има възможност да прилага своите знания в реална среда като стажант във водещия икономически сайт Investor.bg и единствената бизнес телевизия у нас – Bloomberg TV Bulgaria.

В инициативата „Академия за финансови анализатори“ могат да участват:

  • студенти в IV курс от всички специалности и университети в страната и чужбина;
  • дипломирани бакалаври от всички специалности и университети в страната и чужбина, с общ успех от дипломата над 4,50;
  • задължително условие е кандидатите да владеят отлично английски език.

Кандидатите трябва да изпратят есе на български език върху една от четири предварително предложени теми (до 3 страници) и автобиография с данни за контакт до 15 септември 2021 г. на e-mail: [email protected].

Темите, между които участниците могат да избират, за да разработят своето есе, са:

  • Светът след COVID-19 – как ще се адаптират хората и обществата към живот в новата реалност?
  • Как да се осигури растеж за българската икономика в условията на предстоящата тежка демографска криза?
  • Да инвестираш в криптовалути – от екзотика до масова мода.
  • Климатичните промени и влиянието им върху българската и глобалната икономика.

След приключване на крайния срок за кандидатстване компетентно и независимо жури, включващо представители на Investor.bg, ВУЗФ, Bloomberg TV Bulgaria и Асоциацията на европейските журналисти – България, специален партньор на проекта, ще оценят работите на базата на определени критерии, а победителят ще бъде обявен на 20 септември 2021 г.

Повече информация и условията за участие във втората част на образователния проект „Академия за финансови анализатори“ може да откриете тук.