Икономическият сайт Investor.bg стартира втори сезон на образователния проект „Академия за финансови анализатори“. Инициативата е организирана съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и предоставя на млади журналисти възможност да се развиват и специализират академично в областта на финансовата и икономическата журналистика. Същевременно участниците могат да приложат наученото на практика по време на стаж в икономическата медия, както и в единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria. 

В рамките на 7 седмици „Академия за финансови анализатори“ предоставя достъп до серия от безплатни онлайн лекции на всички желаещи да се развиват в областта на икономическата и бизнес журналистика. Своят професионален опит и експертиза от първо лице ще предаде главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. Онлайн лекциите се провеждат всеки четвъртък от 11:00 ч. и могат да се проследят на живо във Facebook страниците Investor.bg и ВУЗФ.

По време на обучителната лекционна онлайн сесия с фокус върху бизнес журналистиката участниците ще придобият знания върху теми, свързани с борбата срещу фалшивите новини, етичните стандарти в журналистиката, как се отразяват финансови новини и др.

На 1 август започва и вторият етап от проекта, в който младите журналисти ще имат възможност да спечелят безплатна магистратура по финанси във ВУЗФ, както и стаж в Investor.bg и в Bloomberg TV Bulgaria. За целта кандидатите трябва да напишат и изпратят есе по една от три предварително посочени теми, което ще бъде оценено от икономически журналисти от Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.

АЕЖ – България е комуникационен партньор на инициативата.