Конкурсът Google.org Impact Challenge on Safety набира предложения за финансиране на проекти, насочени срещу омразата, екстремизма и безопасността на децата, както онлайн, така и офлайн. Финансирани ще бъдат проекти на организации, които предлагат нови образователни подходи, иновативни технологични решения и др.

За грантове могат да кандидатстват благотворителни организации с нестопанска цел, други организации с нестопанска цел, публични или частни академични или изследователски институти. Всеки избран проект ще получи финансиране между 50 000 и 1 000 000 евро, както и поддръжка от Google.

„Днес децата растат заедно с технологиите, за разлика от предишните поколения, които трябваше да ги изучават. Затова си сътрудничим със специалисти и педагози, за да ви помогнем да задавате ограничения и да използвате технологиите по подходящ за семейството ви начин. Чувстваме се отговорни да направим своите продукти по-безопасни за всички потребители.“

Предложения за Google.org Impact Challenge on Safety се приемат до 28 юни 2019 г. Одобрените проекти ще бъдат обявени през декември.

С основните критерии на конкурса може да се запознаете тук.