Междукултурен семинар за журналисти Media Incubator, организиран от Гьоте-институт България съвместно с Медийна програма Югоизточна Европа на Фондация „Конрад Аденауер“ и Фондация „Тръст за социална алтернатива“, ще се проведе от 28 до 30 септември 2020 г. в София.

В рамките на програмата Media Incubator участниците ще изследват заедно различните аспекти на журналистическата професия и ще търсят пътища за насърчаване на положително отношение към малцинствата. Една от водещите цели на проекта е да насърчи репортерите да отразяват с по-голямо разбиране проблемите, свързани с малцинствата.

Програмата ще включи следните теми: медийна етика и тенденции в медийното отразяване на малцинствата; разказвателни техники (storytelling); проверка на факти (fact-checking); предприемачество в журналистиката; медийно право; разследваща журналистика.

Събитието е насочено към журналисти, хора с интерес към журналистиката, студенти по журналистика и други науки, като особено се насърчава участието на кандидати от ромското малцинство.

Участието в семинара е безплатно. Заявление в срок до 15 септември 2020 г. може да подадете тук.