Онлайн семинар, посветен на дезинформацията, свързана с пандемията от коронавирус и ваксините, организира Представителството на Европейската комисия в България. Събитието за журналисти ще се проведе на 9 февруари 2022 г. от 11:00 ч.

Целта на уебинара е да даде експертни и научно обосновани отговори на въпросите на българските журналисти относно работата на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC) и Европейската агенция по лекарствата (EMA), свързана с развитието на пандемията от коронавирус, ефективността и безопасността на одобрените ваксини.

Събитието ще открият Андреа Амон, директор на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, и Емър Кук, изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата.

Лектор от Стокхолм ще бъде д-р Пьотр Крамарц, заместник-главен научен специалист и кризисен мениджър в ECDC, а от Амстердам – д-р Марко Кавалери, ръководител на работна група в ЕМА за „Стратегии срещу биологични заплахи за здравето и за ваксините“.

Участниците ще бъдат приветствани от изпълняващия длъжността ръководител на Представителството на ЕК в България Цветан Кюланов.

Участието в семинара на всеки представител на медиите изисква задължително писмено потвърждение на имейл адрес [email protected] най-късно до 00:00 ч. на 9 февруари, за да бъдат изпратени линк за достъп до онлайн платформата и допълнителни технически инструкции. Заедно с потвърждението следва да бъдат посочени името на участника, имейл адрес за връзка и медията, която представлява.

За повече информация може да се свържете на посочения имейл адрес или на тел. 02 933 52 40.