Фондация „Елизабет Костова“ ще проведе летен уъркшоп за младежи „Как да пишем за природата“ от 4 до 6 септември 2019 г. в София. Приемат се кандидатури на ученици от гимназии в цялата страна на възраст между 14 и 18 години.

Курсът ще бъде воден от Димитър Кенаров, писател и журналист на свободна практика, член на PEN America и АЕЖ-България. Автор на The New Yorker, Esquire, Outside, The Nation, The Atlantic, Foreign Policy, The New York Times, The Virginia Quarterly Review и др. Има две публикувани стихосбирки (едната от тях за животни) и множество пътеписи и текстове за екология в англоезичната и българската преса.

Участниците в уъркшопа ще придобият умения да пишат за природата по нов начин, ще се запознаят с есета на български и чуждестранни автори, ще напишат собствени текстове за преживяванията си в природата и ще ги обсъдят със съучениците си. Обучението ще протече изцяло на български език.

Таксата за участие е 100 лв. Кандидатите трябва да попълнят и изпратят формуляр за кандидатстване в срок до 30 август 2019 г. Ако кандидатствате преди 30 август и споделите с приятел, ще получите 50% отстъпка.