Централноевропейската инициатива (CEI) и Медийната организация за Югоизточна Европа (SEEMO) обявиха новото издание на конкурса за изключителни постижения в разследващата журналистика CEI-SEEMO Award. През тази година приоритет ще бъде даден на разследвания, свързани с епидемията от COVID-19, като се акцентира върху важността на точната и достоверна информация по тази тема.

Парична награда се присъжда в две категории – за млади журналисти (1000 евро) и професионални журналисти (4000 евро). Кандидатурите ще бъдат разгледани от международно жури, съставено от известни журналисти и медийни експерти.

За наградите имат право да кандидатстват журналистите от държавите-членки на Централноевропейската инициатива: Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Италия, Молдова, Полша, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Украйна, Унгария, Хърватия, Черна гора и Чехия.

Наградите ще бъдат връчени по време на Медийния форум за Югоизточна Европа (SEEMF), който ще се проведе през есента на тази година.

Крайният срок за кандидатстване е 1 септември 2020 г.