Млади журналисти и автори на възраст между 18 и 30 г. могат да кандидатстват за участие в онлайн журналистически работилници, организирани от Британския съвет в рамките на проекта EU/UK Youth Stronger Together. Пет обучения на различни теми ще се проведат между 4 и 18 юли 2023 г.

Проектът EU/UK Youth Stronger Together, съфинансиран от Европейския съюз, предлага на млади хора от страните членки на ЕС и Обединеното кралство възможности да се свързват помежду си, да си сътрудничат, да оказват влияние и да осъществяват промени заедно по въпроси от общ интерес.

В рамките на програмата ще бъдат отпуснати безвъзмездни средства за пътуване на десет млади журналисти за участие в големи младежки събития и за създаване на последващи онлайн материали и статии. Ще бъде проведен и конкурс за подкасти, снимки, видеоклипове, статии и визуални материали, показващи какво могат да постигнат заедно младите хора от ЕС и Обединеното кралство.

Темите на журналистическите работилници включват: журналистика за решения, проверка на факти, инклузивна журналистика, репортажи по екологични и социални въпроси.

Необходимо е отлично владеене на английски език.

Крайният срок за кандидатстване е 25 юни 2023 г.

Допълнителна информация