Международен работен семинар на тема „Не на дезинформацията“ (DisDisinformation) ще се проведе на 4 ноември 2022 г. в София. Събитието е организирано от Центъра за информация, демокрация и гражданска активност към Американския университет в България (АУБ), с подкрепата на фондация „Америка за България“ и Фулбрайт България.

Експерти от България и чужбина ще обсъдят добри практики в областта на борбата с дезинформацията и противодействието на пропагандата.

„Целта на този практически семинар е да съберем на едно място представители на медиите, гражданското общество, публичния и частния сектор. Заедно с международни експерти ще поговорим открито за успехите в борбата с дезинформацията в балтийските държави, както и за научените уроци около по-мащабния проблем с информационното влияние, а не просто дезинформацията, в Западните Балкани“, казват организаторите.

Модератор на панелната дискусия ще е дългогодишният журналист и медиен експерт Томас Кент от САЩ, а въпросите на публиката ще модерира Горан Георгиев, анализатор към Центъра за изследване на демокрацията. Дискусията ще се проведе на английски език с осигурен симултанен превод на български.

Сред лекторите ще бъдат: Анида Сокол, медиен изследовател от Mediacentar Sarajevo (Босна и Херцеговина); Донара Барожан, главен изпълнителен директор на гражданския технологичен стартъп Polltix (Литва); Душица Томович, управляващ редактор на Balkan Insight (Черна гора).

Семинарът ще се проведе на 4 ноември от 14:00 ч. в конферентната зала на Дома на Европа (ул. „Георги С. Раковски“ №124).

Регистрация