12-о издание на семинара за журналисти на Фондация „Азия-Европа“ (ASEFJS12) ще се проведе на 13 и 14 декември 2019 г. в Мадрид. Негова основна тема ще бъде „Доверие в медиите и информация в цифровата ера“.

Двудневното обучение ще събере млади журналисти и представители на медии от страните партньорки на Asia-Europe Meeting (ASEM), сред които е и България. Те ще се включат в тематични панелни дискусии и работилници, в които ще обсъдят как по-ефективно да информират гражданите в своите страни и да увеличат доверието в медиите чрез съвременни цифрови средства, необходими за справяне с дезинформацията.

Журналистическият семинар ще се проведе паралелно с 14-ата среща на външните министри на страните членки на ASEM (ASEMFMM14) на 15-16 декември 2019 г., за която всеки от участниците ще получи акредитация. Организаторите поемат хотелското настаняване (3 нощувки).

Кандидатите трябва да бъдат репортери, журналисти на свободна практика или представители на медийни асоциации на възраст до 35 г. и да владеят английски език.

Крайният срок за кандидатстване е 16 септември 2019 г.