MFRR организира среща с български журналисти

Механизмът за бързо реагиране при нарушения на медийната свобода (MFRR), който следи за нарушения на медийната свобода в страни от ЕС и страни-кандидатки за присъединяване, организира среща с български журналисти. Събитието ще се проведе онлайн от 16:00 ч. на 10 април (сряда) и се реализира в партньорство с Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ). Работният език на срещата е английски, не се предвижда превод. 

Целта е да се обсъди работата на MFRR и различните начини за сътрудничество между организацията и журналистическата общност в България. Срещата е отворена за всички заинтересовани страни.

Ако желаете да вземете участие, моля регистрирайте се тук и организаторите ще ви изпратят линк към срещата. Предварителната регистрация е задължителна заради ограничения капацитет на събитието.

За MFRR

Механизмът за бързо реагиране при нарушения на медийната свобода (MFR) е консорциум от организации, сред които са ARTICLE 19 Europe, European Federation of Journalists, Free Press Unlimited, International Press Institute и Osservatorio Balcani Caucaso Transeuropa. Мисията на организацията е да подкрепя и да предпазва журналистите и представителите на медиите в страните членки на ЕС, както и в страните, които кандидатстват за членство в съюза. Освен,че предоставя правна подкрепа, практически съвети и застъпничество, MFR следи и за нарушения на медийната свобода.

Регистрация