Фотографски курс за глухи младежи в София, Пловдив и Бургас

Фондация „Мотиф“ за трета поредна година организира фотографски курс за глухи младежи, този път в градовете София, Пловдив и Бургас.

Дати:

  • София: 12 – 16 юни
  • Пловдив: 19 – 23 юни
  • Бургас: 26 – 30 юни

Курсът е безплатен и с жестов превод. Задължително е записване на имейл [email protected] или на тел. 0888752765 с данни за участника – име, възраст, град за участие, контакт за връзка (имейл, Viber и т.н.).

Къде?

Местата на провеждане ще бъдат уточнени допълнително с участниците.

Как ще се провежда курсът?

Класовете ще се проведат в рамките на 5 дни – от понеделник до петък, от 14:30 до 18:30 ч.

Курсът е разделен на теоретична и практическа част с жестов превод. Желателно е присъствието за всички часове, но е възможно да се съобразим с работно време или учебни ангажименти на участниците.

Кой може да се включи?

Глухи младежи на възраст между 15 и 30+. Предварителни знания и умения не са необходими.

Описание на курса:

Фотографският курс цели да предаде знания и умения на младежите, така че те да могат успешно да използват фотографията за работа или творчески.

В рамките на курса младежите ще научат какви са различните стилове във фотографията, как да направят снимка с добра композиция, от какво значение е светлината, как да направят кадри с различна перспектива и как да предадат послание чрез фотографията.

Участниците ще получат индивидуална задача (може и по групи), която да изпълняват по време на целия курс. След всеки час ще имат работа върху тази индивидуална задача, насоки и практика. В края на курса ще бъдат представени всичките проекти и ще бъде създадена онлайн фотоизложба. Изложбата от миналогодишното издание можете да видите тук.

Предварителни знания и умения не са необходими. Необходимо е да разполагате с телефон с камера или фотоапарат.

Лектори:

Добрин Минков – пейзажен фотограф https://dobrinminkov.com/
Николай Стойков – документален фотограф https://motif.media/
Фани Бъчварова – документален журналист и куратор https://motif.media/

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ВЪПРОСИ:
Фани Бъчварова
0888 752765 (Viber, WhatsApp)
[email protected]

Проект „Viewfinder: Фотографски класове за преподаване на визуални умения на младежи с частично или напълно увреден слух“ се реализира с финансовата подкрепа на програма „Социално ангажирани изкуства“ на Национален фонд „Култура“.