Журналистите Генка Шикерова, Мила Чернева и Петър Георгиев, които са и членове на Асоциацията на европейските журналисти-България и Кристиян Юлзари, автор в националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media, са сред отличените в третото издание на конкурса за чиста журналистика на Web Report.

Наградите в конкурса, който се бори срещу фалшивите новини, бяха връчени на церемония в София във вторник в шест основни категории  „Общество“, „Икономика“, „Култура и изкуство“, „Технологии и иновации“, „Истински Истории“ и „Спорт“. Организаторите връчиха и почетни отличия за фото- и видеорепортаж, както и за млад автор.

В конкурса участваха над 100 журналисти с повече от 300 материала. Във всяка категория бяха номинирани трима участници, като един от тях бе избран за победител, съобщиха организаторите.

Наградата в категория „Общество“ беше присъдена на Генка Шикерова, dnews.bg, за документалната трилогия „Социалната война“ (видео).

Победител в категория „Технологии и иновации“ е Мила Чернева, Capital.bg, за Зелени и с кауза.

Почетна награда за млад автор взе един от най-активните автори на младежката платформа sCOOL Media, създадена от АЕЖ-България, Кристиян Юлзари, за текста му Насилието в училище – скритата епидемия.

Почетна награда за фоторепортаж получи Петър Георгиев, БНТ, за Оживеният Ню Йорк опустя (снимки). Той бе и сред номинираните в категория „Спорт“ със своя подкаст Тежестта на таланта: Как младите се справят със стреса в елитния футбол в България.

АЕЖ-България поздравява всички наградени и номинирани за отличната журналистическа работа!