Twitter разширява използването на своите етикети за дезинформация при „заблуждаващи“ или „спорни“ туитове. Когато потребител се опита да хареса такава публикация, той вече получава предупреждение, че това не е възможно поради подвеждащото й съдържание.

Подобно предупреждение от няколко месеца се появява, когато потребителите се опитват да споделят публикации, обозначени от платформата като „дезинформация“.

Тази нова функция съответства на други мерки, които Twitter предприема, за да забави разпространението на фалшиви новини. През октомври компанията съобщи, че ще се опита да спре потребителите да споделят статии, които не са прочели, за да насърчи „информираните дискусии“ в социалните медии.

Twitter въведе серия от нови мерки около изборите в САЩ, за да ограничи допълнително разпространението на подвеждащи туитове. Освен обозначаването на дезинформация, бяха въведени по-агресивни предупреждения и ограничения на туитове от американски политици, особено отчетливо в профила на президента Тръмп.

По-рано през годината Тwіttеr предприе и кампания срещу споделянето на дезинформация относно 5G и коронавируса, дoбaвяйки eтиĸeт „Вижте фактите за COVID-19“, ако споделената пyблиĸaция ce бaзиpa нa нeдocтoвepнa, cпeĸyлaтивнa или ĸoнcпиpaтивнa инфopмaция.