Започна регистрацията за първия подкаст фестивал в България

635

Започна регистрацията за първия онлайн подкаст фестивал в България, който ще се проведе от 18 до 22 ноември и ще представи създателите на някои от любимите американски, европейски и български подкасти.

Фестивалът „ЗАСЛУШАЙ СЕ: Силата на подкаста“, организиран от Асоциацията на европейските журналисти – България и Фондацията за свободата „Фридрих Науман“, ще включва разговори, дискусии и обучения. Всяка делнична вечер от сряда до петък предвижда онлайн среща с изтъкнати международни водещи и продуценти. А през уикенда се добавят практически обучения, на които участниците ще получат насоки как да създадат свой собствен подкаст или какво може да подобрят, ако вече имат такъв.

Подробности и пълната програма на фестивала можете да видите тук. Осигурен е превод на български език за всички събития в програмата с изключение на обученията.

Участието е безплатно, но се изисква регистрация тук. Платени са единствено двете обучения. Местата в тях са ограничени. Регистрацията за фестивала се извършва единствено чрез поръчка на безплатен или платен билет.

Не чакайте последния момент, заявете своя безплатен или платен билет още сега.

Сред лекторите на фестивала са:

Латиф Насер
Latif NasserЛатиф Насер е един от водещите на Radiolab, популярен американски подкаст, носител на множество престижни награди. По-рано тази година Насер създава мини поредицата The Other Latif, разказваща историята на мароканец със същото име, който се озовава в затвора Гуантанамо Бей. Като репортер на Radiolab, Насер отразява най-различни теми – от фотографирането на снежинки до направата на средновековни роботи и полярна мечка, която си пада по секс с мечки гризли.

Грегъри Уорнър
Gregory WarnerГрегъри Уорнър е водещ на подкаста Rough Translation по Американското обществено радио (NPR) и бивш кореспондент на медията в Източна Африка. Работата му като чуждестранен кореспондент получава престижни отличия, включително награда на американския Overseas Press Club и Peabody. Той е стипендиант по журналистика в Йейлския университет и обикаля различни места по света със своя акордеон.

Кати Лий
Katy LeeКати Лий е репортерка, работеща в Париж, и една от водещите на подкаста The Europeans, който отразява теми, свързани с европейска политика и култура. Нейни материали са публикувани в издания като в. “Гардиън”, Politico и Foreign Policy. Лий преподава курс за подкасти във френския университет Sciences-Po.

Вижте всички детайли и запазете своя билет на conference2020.aej-bulgaria.org.

Фестивалът е възможен благодарение на подкрепата на Фондация за свободата „Фридрих Науман“ и Фондация „Америка за България“. Цялата отговорност за съдържанието е на Асоциацията на европейските журналисти – България.