АЕЖ-България ви кани на уебинар, посветен на журналистиката за решения, на 9 юли 2020 г. от 18:30 часа. Предоставяме възможност на професионалните журналисти да научат тънкостите в създаването на журналистика за решения. Обучението ще запознае участниците с основните принципи на този жанр, както и с най-добрите практики в областта. Обучител е Боряна Джамбазова, журналист на свободна практика и член на УС на АЕЖ-България. Работният език е български.


Боряна Джамбазова е член на Управителния съвет на АЕЖ–България и журналист на свободна практика. Започва да работи като репортер през 2005 г., като пише както за български, така и за чужди медии. Оттогава отразява широк кръг от теми – от актуални политически и икономически събития до социални въпроси и проблеми, свързани с човешките права. Нейни материали са публикувани в New York Times, Economist и Politico Europe. Завършила е бакалавърска степен по журналистика в Софийския университет и магистратура по нови медии в New York University като стипендиант на програма „Фулбрайт“.

Уебинарът е безплатен, но се изисква предварителна онлайн регистрация на: https://bit.ly/2MYHp6x. Крайният срок за записване е 6 юли 2020 година. Ще получите имейл с потвърждение и линк към събитието.

Събитието е част от инициативата “Да погледнем отвъд проблемите”, конкурс за материали в жанра журналистика за решения. Целта е да се насърчи отразяването на работещи решения, като отговор на съществуващи проблеми. Стипендията е насочена към журналисти с интерес към разработването на задълбочени материали. Одобрените предложения ще получат финансиране от 500 евро, което трябва да покрие разходите по материала, както и възнаграждението за автора.

Крайният срок за кандидатстване е 20 юли 2020 г. Повече информация за стипендията ще намерите тук: https://aej-bulgaria.org/solution-journalism-contest/.

Уебинарът се организира с подкрепата на Фондация за свободата „Фриндрих Науман“ и Transitions Online.