Медийната организация за Югоизточна Европа (SEEMO), част от Международния медиен институт (IPI) набира номинаци за наградата „Д-р Ерхард Бусек“ за 2014 г. Призът се връчва на журналистически материали, допринесли за по-доброто разбирателство в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа.

За наградата, в размер на 3000 евро, могат да кандидатстват журналисти, редактори, членове на бордовете на медии, медийни експерти и писатели, работили за разрешаване на проблемите на малцинствата, конфликтите на етническа основа, както и срещу расизма, ксенофобията, половата дискриминация, хомофобията и др.

Номинираните журналисти трябва работят страните от региона, в който SEEMO развива дейност: Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Гърция, Унгария, Косово, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Турция и Украйна.

Крайният срок за подаване на кандидатурите до SEEMO до края на работния ден на 10 юли 2014 г., като организацията не приема авто-номинации. За повече информация можете да се свържете със SEEMO на [email protected]. Тук можете да научите повече за наградата.