about-mobileАко желаете да се запознаете с културата и начина на живот в различни европейски страни, да се насладите на изключителни природни красоти и да разберете как определени проекти допринасят за подобряване на живота по тези земи, The Road Trip Project е точно за вас.

Организиран от Генерална дирекция „Регионална политика“ на Европейската комисия, проектът има за цел да насърчи гражданите на ЕС да опознаят континента и да се запознаят с част от ползите, произтичащи от европейската интеграция.

След конкурс ще бъдат избрани 8 души. Те ще бъдат разделени на четири екипа, всеки от които ще пътува с минибус по един от следните четири маршрута: Средиземноморие (от Гърция до Франция), Атлантика (от Португалия до Холандия), Дунав (ог Германия до Румъния) и страните около Балтийско море (от Финландия до Германия). Участниците ще правят снимки и видеа и ще разказват за преживяванията си в социалните мрежи, а впечатленията им ще бъдат включени и във филм. Организаторите предвиждат и създаване на онлайн гид за пътешественици с информация за по-малко познати местности в Европа.

Кандидатстването става онлайн. Желаещите да участват трябва да попълнят формуляр и да качат видеоклип (с максимална дължина от 1 минута), в който аргументират интереса си към програмата. Избраните 8 души ще преминат кратко обучение в Брюксел в края на март.

Краен срок за кандидатстване: 11 февруари 2018 г.

Подробна информация за проекта и начина на кандидатстване ще намерите тук.
Снимка: roadtriproject.eu