Capture 111Ако сте журналист с изявен интерес към климатичните промени и устойчивото развитие и искате да разширите знанията и уменията си в тази посока, Resilience Journalism Fellowship е точно за вас.

В рамките на първото издание на програмата, организирана от CUNY Graduate School of Journalism, до 15 журналисти ще се съберат в Ню Йорк за обучение в периода 22-27 октомври. Наред с теоретичните занимания, участниците ще карат каяк в Залива Ямайка и велосипеди из улиците на града и ще търсят решения на някои от най-сериозните проблеми, свързани с околната среда, пред които е изправен съвременният свят.

Идеалните кандидати за Resilience Journalism Fellowship са журналисти с поне пет години професионален опит, които са работили по теми, свързани с околната среда, като репортери, продуценти, редактори или журналисти на свободна практика. В специални случаи организаторите ще прегледат и кандидатурите на журналисти с по-малък опит, които са демонстрирали изключителни журналистически постижения. За стипендията могат да кандидатстват също предприемачи с иновативни идеи, които имат потенциала да доведат до значителни промени в медийния сектор.

Всички участници получават стипендия, която покрива разходите им за транспорт, престой и обучение, както и за повечето хранения. От стипендиантите се очаква да прочетат избрани текстове преди пристигането си в Ню Йорк и да участват активно в дискусиите по време на програмата. Работният език е английски.

Краен срок за кандидатстване: 31 август 2017 г. Подробна информация за програмата и начина на кандидатстване ще намерите тук.