Capture 4444През последните няколко години видео съдържанието набира все повече популярност. В търсене на по-широки аудитории и допълнителни приходи голяма част от водещите издания инвестират сериозни ресурси в създаването, публикуването и споделянето на оригинално видеа. Същевременно обаче медиите желаят да подобрят ефективността на този процес, който продължава да бъде доста трудоемък.

От юли журналисти, редактори и издатели в цял свят могат да разчитат на Mercury – безплатно приложение, финансирано от Google Digital News Initiative, което помага на журналисти и редактори да се възползват максимално от видео и аудио съдържание в ежедневието си и да го споделят по-лесно и бързо в онлайн пространството.

За да използвате Mercury, трябва да се регистрирате с акаунта си в Google. След това можете да качвате видео и аудио файлове от компютъра си, които се запаметяват автоматично в отделна папка във вашия Google Drive. Тъй като приложението е предвидено за работа с по-кратки видео сегменти и аудио интервюта, препоръчителните формати са MPEG4 и MP3, като е добре размерът на файла да не надвишава 1 GB. С помощта на Mercury можете да транскрибирате, превеждате и редактирате съдържание на седем езика: английски, френски, испански, португалски, китайски, японски и арабски. Ако качеството на компютърния превод не ви удовлетворява, можете ръчно да нанесете корекции.

Очаква се до края на тази година приложението да е достъпно единствено в бета версия, което означава, че потребителите могат да използват само част от услугите.