Knight Center for Journalism in the Americas ще проведе безплатен онлайн курс на тема „Журналистика в пандемия: отразяването на COVID-19 сега и в бъдеще“ от 4 до 31 май. Той е организиран в партньорство с ЮНЕСКО и Световната здравна организация, с подкрепата на Knight Foundation и Програмата на ООН за развитие.

Курсът ще се проведе на английски, испански, португалски и френски език. Той е разделен на четири модула, обхващащи: история на пандемиите, развитие на пандемията през 2020 г. и първите четири месеца, лечение на COVID-19 и перспективи.

Водещ лектор е Мерин Маккена, независим журналист, специализиран в областта на общественото здравеопазване, глобалните политики в здравеопазването и храните. Тя е и старши сътрудник в Центъра за изследване на човешкото здраве към Университета Емори в САЩ.

Курсът е асинхронен, т.е. участниците могат да го вземат в дните и часовете, които са най-подходящи за тях. Обучението се състои от видео лекции, PowerPoint презентации, тестове и дискусионни форуми. Успешно завършилите курсисти имат възможност да платят административна такса от 30 щатски долара, за да получат сертификат.

Регистрация може да направите тук.