Как истории от България влизат в полезрението на световните медии? Кое прави новина, значима и за хората, които живеят на стотици или хиляди километри от тук? Преди дни поредица на „Ню Йорк Таймс“ за действията на руските тайни служби спечели най-престижната награда в журналистиката „Пулицър“, в категорията „международна журналистика“. Част от тази поредица стана и случаят с отравянето на българския оръжеен търговец Емилиан Гербев. По разплитането на този случай като част от екипа на „Ню Йорк Таймс“ работи Боряна Джамбазова. А първите разкрития за участието на руските служби дойдоха от Росен Босев, журналист в „Капитал“.

Двамата ще ни гостуват този петък, за да говорим за онези истории, които надхвърлят локалното и се превръщат в световни новини. Ще споделят своя опит как откриваме такива истории, как ги проучваме и как ги предлагаме на най-големите медии в света.

Уебинарът е безплатен, но се изисква предварителна онлайн регистрация на: https://bit.ly/2SRYGBF. Ще получите имейл с потвърждение и линк към събитието.