Solutions Journalism Network ще проведе уебинар на тема „Как да правим журналистика в търсене на решения от вкъщи“ („How to report solutions journalism from your house“).

Тъй като пандемията от коронавируса принуждава повечето от нас да си останат вкъщи, належащ става въпросът как журналистите да продължат пишат по сериозни теми, без да имат възможност да пътуват или да разговорят на живо с когото и да е. Добрата новина е, че това може да се направи, макар и не съвършено.

Т. нар. журналистика в търсене на решения (англ. solution journalism) насърчава отразяването на начините, с които се справяме с проблемите, и предлага потенциални мерки, а не само изобличаването на проблемите. В този уебинар двама журналисти ветерани, които имат богат опит в работата от разстояние, ще предложат практически съвети и ще отговорят на вашите въпроси.

Тина Розенберг, съосновател на Solutions Journalism Network, e водещ на рубриката „Fixes“ в New York Times, за която най-често предава по телефона. Към нея ще се присъедини Роксан Пател Шепелейви, изпълнителен редактор на The Philadelphia Citizen, която също отразява национални теми от своя град.

60-минутният уебинар ще се проведе на 9 април от 21:00 ч. Той е насочен към репортери, редактори, журналисти на свободна практика и други работещи в сферата на журналистиката.

Регистрация може да направите тук.