Фондация Bakala организира журналистическа обиколка в Тайван

Базираната в Прага фондация Bakala и изследователският институт Sinopsis от Китай приемат кандидатури от европейски журналисти за участие в репортерска обиколка в Тайван.

Второто от поредица планирани пътувания ще се състои през май 2024 г. и ще запознае журналистите с тайванските демократична система, икономика, политика и история. В рамките на програмата ще се проведат срещи с местни политици, анализатори, историци и културни експерти.

Пътуването започва от Прага, където ще се проведат въвеждащи лекции, посветени на историята на Тайван, микроелектронното производство, отношенията Тайван-Китай-Европа, външната търговия и сигурността.

Програмата е финансирана от Държавния департамент на САЩ.

Кандидатите трябва да са професионални журналисти/редактори/продуценти от акредитирана новинарска организация или на свободна практика, с доказан опит или интерес в областта на международната политика, бизнеса и сигурността или свързани с тях области.

За да кандидатствате, изпратете CV и три свои журналистически материала на email:[email protected] до 8 март 2024 г. Кандидатите, които не са избрани за обиколката през май 2024 г., ще бъдат уведомени за бъдещи възможности за пътуване в Тайван.