Журналистически конкурс Siemens Media Award 2024

Siemens кани журналисти от печатни и електронни медии, както и създатели на дигитално съдържание, да вземат участие в международния конкурс Siemens Media Award 2024. Той се провежда в девет държави от Централна и Източна Европа (Австрия, България, Полша, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Чехия).

Темата на конкурса през тази година e „Technology with Purpose”. Тя обхваща всички сегменти на съвременните дигитални технологии, които движат обществата и икономиките напред – от модерни и екологични транспортни системи през ресурсно ефективни производства и надеждни електрически мрежи до интелигентни сгради и безопасна и ефикасна инфраструктура.

Siemens награждава журналисти за качествени материали, отразяващи важността на технологиите в ежедневието, като същевременно насърчава споделянето на знания сред създателите на медийно съдържание в региона на Централна и Източна Европа. Оригиналните материали по темата следва да са публикувани между април 2023 г. и април 2024 г.

Международно жури ще избере топ 5 от получените кандидатури. Петимата победители се класират директно за финалния етап на конкурса, който ще се проведе във Виена на 24 май 2024 г. Те ще бъдат поканени да присъстват на Виенския бал за медийни професионалисти Concordia Ball, където ще бъде обявен един победител,  който ще получи като първа награда пътуване до фестивала в Залцбург в Австрия със своя партньор.

Siemens България кани всички заинтересовани журналисти и създатели на дигитално съдържание да изпратят своите оригинални материали на email: [email protected]. В кандидатурата следва да бъдат посочени имената на автора, телефон и имейл за връзка, пълното име на медията, в която е публикуван материалът, както и датата на публикуване.

Крайният срок за кандидатстване е 5 април 2024 г. 

Допълнителна информация