Уебинар на тема „Климат и комуникационни умения“

Уебинар на тема Климат и комуникационни умения: опитът на в. „Гардиън“ е темата на онлайн събитие, което ще се проведе на 27 септември 2022 г. от 15:00 ч. българско време. Специален гост ще бъде Патрик Грийнфийлд, репортер „Биоразнообразие и околна среда“ в британския всекидневник „Гардиън“. Организатори на уебинара са отворената платформа за знание, посветена на климатичните промени „Климатека“ и фондация „БлуЛинк“.

По време на събитието Патрик Грийнфийлд ще сподели своя опит и ще даде практически съвети как се покриват теми в ресор биоразнообразие и как да се създават по-силни и въздействащи истории за климата и околната среда. Патрик Грийнфийлд има богат опит в създаването на журналистически текстове, които представят сложни научни теми на разбираем език. Той ще сподели също така и как се търси информация и как се идентифицира добрата и надеждна наука. Ще разкаже и за ролята, която имат журналистите, отразяващи важни глобални проблеми. 

Онлайн събитието ще включва и дискусионна част, в която всеки ще има възможност да зададе въпроси към г-н Грийнфийлд. Ще можете да се срещнете и да обмените опит и с други журналисти от Унгария, Румъния и Сърбия.

Патрик Грийнфийлд е репортер във в. „Гардиън“ по темите биоразнообразие, околна среда и климатичната криза. Работил е и като продуцент в CNN, има магистърска степен по специалност „Международна икономика и икономика на развитието“ от университета в Йейл.

Британският вестник „Гардиън“ се приема за еталон за качествената и отговорна журналистика, а имиджът на изданието е, че защитава свободата на словото и не е обвързано с търговски и политически интереси. Освен това в. „Гардиън“ разглежда с особено голямо внимание темата за изменението на климата и работи с екип от журналисти от цял свят, които пишат по климатични въпроси.

Ако искате да се включите в уебинара, регистрирайте се тук в срок до 26 септември 2022 г.

След регистрацията ще получите линк към събитието. Можете да препращате поканата и към ваши колеги, ако прецените, че темата ще им бъде интересна.

Допълнителна информация: 

  • Уебинарът ще се проведе на английски език. Участници ще бъдат журналисти както от България, така и от Унгария, Румъния и Сърбия. 
  • Събитието е част от международен проект „Журналистика и наука за климата“, който се изпълнява от отворената платформа за знание, посветена на климатичните промени „Климатека“ и фондация „БлуЛинк“, съвместно с партньори от Унгария, Румъния и Сърбия, финансиран от Европейската инициатива за климата (EUKI).

Pexels.com