Трети годишен конкурс „Журналистика за развитие“

Българската платформа за международно развитие (БПМР) съвместно с Центъра за развитие на устойчиви общности (ЦРУО) и Minority Rights Group (MRG) обявиха началото на третия ежегоден конкурс за журналистически материали „Журналистика за развитие – 2020“.

Тази година журналисти от всички медии отново могат да се включат с авторски материали по темите за развитието, бедността, миграцията и изключването на малцинствата от социалния, икономическия и политическия живот, включително от помощта за развитие. Журналистическите материали трябва да са публикувани или излъчени в периода 30 септември 2019 г. – 31 август 2020 г., като се допускат до 3 публикации от всеки кандидат.

През септември жури, включващо представители на Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет, ЦРУО и БПМР, ще селектира и отличи трима журналисти, които са получили най-високи оценки. Трите парични награди са в размер на 800, 400 и 200 лв.

  • Формуляр за участие в Word формат – Изтегли
  • Критерии за оценка в Word формат – Изтегли

Крайният срок за участие е 1 септември 2020 г.

Повече информация за конкурса ще намерите в прикачените файлове, а информация за победителите от миналата година може да откриете тук.