Стипендии за участие в конференция за разследваща журналистика

Глобалната конференция за разследваща журналистика (GIJC) е водещ международно събитие за разследващи журналисти и медийни професионалисти, работещи с бази данни, което се провежда веднъж на всеки две години. Тази година се провежда в Хамбург, Германия, от 26 до 29 септември, и се организира от Глобалната мрежа за разследваща журналистика (Global Investigative Journalism Network), Netzwerk Recherche и Interlink Academy.

GIJC19 ще включва над 150 интересни панела, семинари и сесии на разнообразни теми като трансгранично сътрудничество и корупция, как по-детайлно да анализираме бази данни и други. Участниците ще имат възможност да подобрят уменията си като се запознаят с най-новите инструменти и похвати в тази сфера.

Ще бъдат предоставени повече от 200 стипендии за утвърдени и млади журналисти от развиващи страни и страни в преход, за да участват в това престижно събитие. Крайният срок за кандидатстване е 5 май 2019. Повече за условията на конкурса и изискванията към кандидатите ще намерите на тук.