Онлайн обучение за млади журналисти M100YEJ

Европейски журналисти, блогъри и студенти на възраст между 21 и 30 години могат да се включат в обучителния онлайн семинар M100 Young European Journalists Workshop (M100YEJ).

Семинарът е с продължителност 6 седмици (27 август – 17 септември) и ще се проведе на английски език. Той свързва участници от различни области на журналистиката, политическите науки и социалните медии.

Тазгодишната програма ще се съсредоточи върху бъдещето на журналистиката в глобалния свят. Темите включват: как COVID-19 променя журналистиката, какви са успешните бизнес модели за качествена регионална журналистика и как да се повиши информираността за глобалното значение на журналистиката.

Резултатите ще бъдат представени на международната медийна конференция M100 Sanssouci Colloquium (17 септември, Потсдам, Германия). По време на конференцията младите журналисти също ще могат да се присъединят към онлайн дискусии с експерти от медийните, политическите и академичните среди, за да обсъдят ролята и въздействието на медиите в международните отношения.

M100YEJ е инициатива на Potsdam Media International, провеждана с подкрепата на Федералната пресслужба в Германия, Фондацията за свободата „Фридрих Науман“ и Националния фонд за демокрация (NED) в САЩ.

Крайният срок за кандидатстване е 31 юли 2020 г.