Онлайн конференция News Impact Summit „Новинарски стратегии: аудио и глас“

Три онлайн конференции за иновации в журналистиката ще се проведат октомври и ноември тази година като част от програмата News Impact Summit, организирана от Европейския център за журналистика (EJC) в партньорство с Google News Initiative.

Предстоящите конференции са посветени на следните теми: „Иновативно разказване на истории: на първо място е аудиторията“ (6-8 октомври); „Новинарски стратегии: аудио и глас“ (20-22 октомври); „Журналистика на данните: изграждане на доверие в медиите“ (3-5 ноември).

Участниците ще се запознаят с различни журналистически подходи, добри практики, казуси и технически средства и ще имат възможност да ги обсъдят с други европейски журналисти.

От 2014 г. EJC и Google News Initiative са организирали 29 конференция в 15 държави в Европа и Близкия изток. На тях са присъствали над 330 лектори от известни международни медии като Washington Post, BBC, Spiegel, Le Monde, New York Times, Politico, RaiNews24, ProPublica, Vox, ESPN, Economist, Al-Jazeera и др. През 2020 г. събитията се провеждат онлайн.

Допълнителна информация и възможност за безплатна регистрация ще намерите тук.