Обменна програма за студенти в САЩ на тема „Журналистика и медии“

Посолството на САЩ в България приема кандидатури за участие в обменна програма за студенти (SUSI for Student Leaders) на тема „Журналистика и медии“.

Петседмичната академична програма ще се проведе от 25 юни до 31 юли 2024 г. в Аризонския държавен университет в Темпе. 20 студенти от различни страни ще вземат участие в тематични семинари, дискусии, четения, презентации и лекции.

Обучението ще осигури по-задълбочено разбиране на предизвикателствата и възможностите пред съвременната журналистика. Ще бъдат разгледани теми, свързани със свободата на словото в условията на демокрация, използването на мултимедийни инструменти и ролята на журналистите при подобряване на медийната грамотност и предотвратяване на дезинформацията. Участниците ще бъдат насърчени да анализират бъдещите тенденции в медиите, както и да придобият практически журналистически умения, включително изграждане на доверие, интервюиране, проучване, писане, репортажи и редактиране. Студентите ще имат възможност да посетят на място редакциите на местни медии, сред които Arizona Republic и Conecta Arizona.

Всички разходи на участниците в програмата се поемат от Държавния департамент на САЩ.

Приемат се кандидатури на студенти от първи до трети курс на възраст между 18 и 25 години с демонстрирани академични постижения. Задължително е отличното владеене на английски език.

Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври 2023 г.

Допълнителна информация