Младежки конкурс на ООН за кратки филми, посветени на миграцията

Млади документалисти на възраст до 25 г. могат да кандидатстват в конкурса PLURAL+ Youth Video Festival, организиран от Алианса на цивилизациите на ООН (UNAOC) и Mеждународната организация по миграция (IOM). Набират се кратки филми с дължина между 1 и 5 минути, посветени на глобални социални теми като миграцията, културното разнообразие, социалното приобщаване и превенцията на ксенофобията.

Конкурсът има три възрастови категории за автори до 12 г., от 13 до 17 г. и от 18 до 25 г. Лицето, което изпраща видеоклипа трябва да е участвало активно в неговото създаване – като режисьор, сценарист, оператор, редактор, актьор, координатор и т. н. Видеоклиповете следва да бъдат придружени със субтитри на английски език.

Тримата победители във всяка възрастова категория и носителите на трите специални награди ще получат възможност да посетят специална церемония по награждаване, чиито дата и място предстои да бъдат уточнени. Всички разходи по пътуването и настаняването ще бъдат поети от организаторите.

Крайният срок за кандидатстване е 18 юни 2021 г.