Международен семинар Media in Conflicts в Израел

11-о издание на международния семинар „Медии в конфликти“ (Media in Conflicts) ще се състои от 25 до 30 август 2019 г. в Херзлия, Израел.

Обучението се провежда ежегодно в Израел и предлага на журналисти от цял ​​свят възможност да получат теоретични и практически познания, свързани с отразяване на военни конфликти въз основа на казуси от израелско-палестинските отношения. Семинарът е организиран от Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy към частния университет Interdisciplinary Center Herzliya (IDC Herzliya).

Участниците ще придобият задълбочено разбиране за спецификите при отразяването на военни конфликти, пречките, които могат за срещнат, и начините за тяхното преодоляване. През тази година акцент ще бъде поставени върху фалшивите новини и дезинформацията като глобална заплаха за журналистиката.

Семинарът включва ежедневни лекции от експерти по отразяване на конфликти, антитероризъм, отбрана и сигурност, международно право, както и пътувания до Йерусалим и до спорни зони в Израел и на Западния бряг.

Организаторите покриват всички разходи по обучението и петдневния престой в Израел.

Крайният срок за кандидатстване е 30 април. Допълнителна информация може да намерите тук.