Младежки семинар „(Из)мечтай България. Бъдещето на демокрацията в България!“

Втори младежки семинар на тема „(Из)мечтай България. Бъдещето на демокрацията в България!“ ще се проведе от 26 до 30 юни в Американския университет в Благоевград. Събитието се организира от Фондация за свободата „Фридрих Науман“ в партньорство с АУБГ.

Водещи преподаватели и практици заедно с всички участници ще дискутират актуални въпроси по темите на демокрацията, върховенството на закона, гражданското участие в 21-ви век, свободата на изразяване и свободните медии, икономиката и отворените пазари в разнообразни образователни формати и практически ориентирана работа в групи.

Общо 50 младежи от цялата страна ще вземат участие в обучението. Заедно те ще работят за изграждане обща визия на демокрацията в България и ще предложат конкретни решения на днешните предизвикателства. Те ще потърсят отговор на въпросите как трябва да изглежда България, за да могат младите хора да търсят своята реализация в страната.

За семинара могат да кандидатстват младежи на възраст от 18 г. до 24 г. от цялата страна. Организаторите покриват всички разходи за транспорт, престой, изхранване и обучение на участниците.

Крайният срок за кандидатстване е 18 юни.

Желаещите да участват могат да попълнят формуляр за записване тук.