Дискусия „Няма за кого, но ще гласувам…“ с водещ Ирина Недева

Клубът на гражданския стопаджия се завръща с онлайн дискусия на на тема „Няма за кого, но ще гласувам…“, която ще се проведе на 27 септември 2022 г. В навечерието на поредните избори и при тенденция за постоянно намаляване на избирателната активност ще бъдат потърсени отговори на няколко въпроса:

  • Защо пък да гласуваме, след като не се чувстваме представени от политическите актьори в момента?
  • Каква позиция изразяваме, когато не отидем да гласуваме?
  • Нормално ли е на година да има по няколко избирателни кампании?

Водещ на дискусията:

Ирина Недева – старши редактор в сутрешни предавания на програма „Хоризонт” на БНР и председател на Асоциацията на европейските журналисти – България. Ирина е журналист и автор на документални филми с дългогодишен професионален опит в обществените електронни медии. Има опит и в независими филмови, телевизионни и радио проекти. Професионалните й интереси включват теми като социалните и политически движения, посткомунистическото развитие, изкуство и активизъм, човешки права, медийни свободи, религиозни и малцинствени права, политика, история, Студената война и миграцията.

Експерт по темата:

Венелин Стойчев – доктор по социология, съавтор на учебника по гражданско образование за 12. клас на Анубис. Има интереси в областта на модернизацията, образованието, майчиното и детското здравеопазване, интеграцията на хората с увреждания, детското правосъдие и др.

Гражданската си позиция в дискусията ще сподели човек, който е гласувал на избори, но вече се е отказал да го прави.

Какво е накарало участникът гражданин да вземе решението да спре да гласува ? Какво е значението на гласуването според д-р Стойчев? Всичко това и още много ще може да научите по време на дискусията.

Включете се в срещата на гражданските стопаджии:

КОГА: 27 септември от 17:00 часа

КЪДЕ: Онлайн в платформата Zoom

Регистрация

Правила за участие в срещата ще откриете тук.Гражданският стопаджия се организира съвместно от Български център за нестопанско право и Асоциация на европейските журналисти – България. Ежемесечните срещи на Клуба на гражданския стопаджия ще се провеждат в дискусионен формат с водещ журналист, експерт по избраната тема и гражданин с позиция. Ако искаш ти да си въпросния гражданин в една от предстоящите дискусии, не се колебай да пишеш на [email protected].