Онлайн семинар за журналисти на тема „Борба с дезинформацията и медийна грамотност в ЕС“ организира Представителството на Европейската комисия в България на 15 октомври 2020 г. от 16 ч.

Основната цел на уебинара е да запознае представителите на медиите с една от актуалните теми от дневния ред на Европейския съюз, каквато е борбата с дезинформацията, и с мерките и инструментите на европейско и национално ниво за борба с разпространението на дезинформация онлайн.

Събитието ще бъде открито от Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността ръководител на Представителството на ЕК в България. Сред лекторите ще бъдат представители на Европейската комисия, Асоциацията на европейските журналисти-България и Софийския университет.

Семинарът ще се излъчва на живо на специална онлайн платформа, а участниците ще имат възможност да задават своите въпроси към лекторите през интернет портала и мобилното приложение sli.do.

Събитието е насочено към практикуващи журналисти, студенти по журналистика или връзки с обществеността, както и към представители на академичната общност, чиято работа е свързана с медийния сектор. Изказванията на представителите на ЕК ще бъдат в режим „off-the-record”, което означава, че не следва да бъдат записвани и цитирани поименно като източник в публикации.

Покана
Предварителна програма

За участие в уебинара е необходимо да изпратите имейл на: [email protected] най-късно до 12:00 ч. на 14 октомври.