Коалиция за медийна грамотност кани журналисти и граждански активисти от Пловдив, Благоевград и Бургас да вземат участие в безплатен уъркшоп по киберсигурност на тема „Как да гарантираме сигурността си в дигиталния свят“. Обучението се провежда по инициатива на Коалицията за медийна грамотност и Асоциацията на европейските журналисти-България в рамките на проект “SMART – регионални общности” с подкрепата на програмата за малки грантове Alumni TIES на Държавния департамент на САЩ. То е с продължителност три часа и е част от кампанията “Дни на медийна грамотност 2021”.

Дати на провеждане:

  • Пловдив: 12 март, 9.30-12.30 ч. Обучението ще се проведе на живо на следния адрес: Пловдив 4000, бул. Руски 38. Регистрирай се за участие тук. 
  • Благоевград, 30 април, 9.30-12.30 ч. Регистрирай се за участие тук.
  • Бургас, 11 юни, 9.30-12.30 ч. Регистрирай се за участие тук. 

Участниците са добре дошли за сутрешно кафе 30 мин преди началото на обучението. От желаещите да вземат участие се изисква единствено да попълнят този формуляр. Местата са ограничени.

Програма на обучението: 

  • Видове киберпрестъпления (кражба на самоличност, фишинг, PUP, измамни съобщения и др.) и начините да се защитим от тях
  •  Уязвимост и настройки на браузърите
  •  Основните принципи за сигурност при сърфиране в интернет
  •  Какво са бисквитките и трябва ли да ги приемаме безрезервно?
  •  Как да управляваме сигурно нашите пароли в онлайн пространството?
Очаквани резултати:  
В края на това полудневно обучение всеки един участник ще е запознат с основните рискове в онлайн пространството и ще има възможността да набележи няколко мерки, които да предприеме, за да гарантира своята киберсигурност според неговите/нейните лични нужди.

За лектора:

Борислав Георгиев завършва психология в университета в Страсбург, Франция, през 2008г. От тогава работи по проекти като организационен консултант както в бизнеса, така и в гражданския сектор. От 2008 е част от екипа на АЕЖ България, като е ангажиран предимно с проекти, свързани с медийната грамотност и развиването на конкретни умения сред общността от журналисти в България.

 

*Илюстрация:Mati Mango/Pexels