Join-Digital-Communication-Tech-Camp-and-Conference-in-Warsaw-PolandЖурналисти в онлайн медии и блогъри могат да кандидатстват за участие в Digital Communication Tech Camp, който ще се проведе във Варшава, Полша, от 15 до 17 февруари 2017 г. Организирано съвместно от Държавния департамент на САЩ, Посолството на САЩ в Полша и Digital Communication Network, обучението е насочено към онлайн журналисти, блогъри и активисти от България, Полша, Албания, Армения, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Естония, Финландия, Грузия, Гърция, Унгария, Италия, Казахстан, Киргистан, Таджикистан, Латвия, Литва, Украйна, Македония, Молдова, Сърбия, Черна гора, Косово, Румъния, Словакия, Словения и Швеция. Участниците ще се включат в работилници, ще срещнат професионалисти в областта от Полша и ще работят върху съвместни проекти. Най-добрите проекти ще получат и малка финансова подкрепа.

Четири са основните теми, които ще бъдат дискутирани по време на обучението: медийна грамотност, финансиране на независими и устойчиви журналистически проекти, отговорна визуализация на данни и професионални стандарти в и полезни технологии за гражданската журналистика. Участниците също така ще присъстват на втория ден на Rockit Digital Summit (нетуъркинг конференция), в която 24 професионалисти ще говорят по теми, свързани с дигиталните комуникации и предприемачеството. Обучението ще се проведе на английски език.

Организаторите покриват разходите за транспорт, храна и престой на всички участници. Краен срок за кандидатстване: 25 ноември 2016. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени до 15 декември 2016 г.

Повече информация за събитието, както и формуляра за кандидатстване, ще намерите тук.