АЕЖ кани журналисти и работещи в медийния сектор на безплатен уебинар на тема „Статистика, данни и лъжи“ с лектор Боян Юруков на 24 април (петък) от 18:30 ч. Модератор на събитието ще бъде Иван Радев, АЕЖ-България.

Статистика, данни и изследвания – какво означават те, доколко да се доверяваме и как да проверяваме? Данните винаги са били неразделна част от аргументите на политици, общественици, активисти и бизнеса. Едно число не може да предаде всички аспекти на една тема, но е силен аргумент поставен в правилния контекст. Въпросът, който трябва да си задаваме е не само дали числото е вярно, а дали разбираме какво означава.

Всичко това придобива особена важност в периода на пандемия от коронавирус, когато, повече от всякога, за журналистите е важно да могат да четат вярно многобройните данни и изследвания и да ги предават коректно на аудиторията.

Входът е свободен, но се изисква предварителна онлайн регистрация на: https://bit.ly/3cpsMDE. Ще получите имейл с потвърждение и линк към събитието.

Събитието е част от поредица уебинари, които АЕЖ-България организира с цел да съдейства на журналистите с полезна и практична информация при отразяването на пандемията от коронавирус. Всички проведени вече уебинари са достъпни в Youtube канала ни.