Само до преди месец и половина все още не беше ясно, дали пандемията от корона-вируса ще достигне размерите на колективна травма. Днес обаче травмиращите последици са все повече видими. Кога една травматична ситуация се превръща в травма? Каква е разликата между колективна и лична травма? Какво променя травмата в колективната среда? Какви са новите предизвикателства пред журналистите? Какви техники можем да приложим към себе си?

В този интерактивен уебинар, разработен специално за Асоциацията на европейските журналисти в България, журналистката Диана Иванова ще комбинира теория и практика.

През последните години терминът „травма“ има почти инфлационна употреба. Затова си струва като журналисти да помислим – кога можем и кога не можем да говорим за травма. Същевременно разбирането на травмата променя и нашето отношение към самите себе си като работещи в такава среда. Ще се спрем и на някои конкретни идеи и техники, които всеки може да изпробва върху себе си.

Уебинарът е безплатен, но се изисква предварителна онлайн регистрация на:https://bit.ly/2KHTcVs.  Ще получите имейл с потвърждение и линк към събитието.