Climate Change Media Partnership търси стипендианти за 2018 г.

125a4589-bd58-4911-9dd6-0969708ec47fАко сте журналист с изявен интерес към климатичните промени и опазването на околната среда и искате да присъствате на две от най-важните международни събития в тази област през 2018 г., стипендиантската програма Climate Change Media Partnership (CCMP) е точно за вас.

През тази година CCMP се организира съвместно от Earth Journalism Network (EJN) и Stanley Foundation с подкрепата на Шведската агенция за международно развитие.

В рамките на програмата между 15 и 20 журналисти ще имат възможността да присъстват на Global Climate Action Summit (GCAS), който ще се проведе в Сан Франциско, САЩ, през септември, и на втората седмица от преговорите по време на 24-тата Conference of the Parties (COP 24) to the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), която ще се проведе в Катовице, Полша, през декември. Стипендиантите ще участват в брифинги и други събития, чрез които ще могат да обменят опит с колеги и да се докоснат до хората, от които зависят политиките в областта на климата в световен мащаб.

Организаторите покриват разходите за транспорт, настаняване и храна. Те също така гарантират медийната свобода на всички участници при отразяването на двата форума.

Кандидатите трябва да са професионални журналисти, работещи за конкретна медия или представляващи такава. Те трябва да представят свои разработки, както и документ от редактор, продуцент или наставник, с който потвърждават, че ще могат да публикуват или излъчат своите материали/репортажи, в които отразяват двете събития. Журналисти на свободна практика имат право да кандидатстват, но също трябва да представят писмо от представител на медия. Официалният език на програмата е английски.

Краен срок за кандидатстване: 29 април 2018 г.

Подробна информация за програмата и начина на кандидатстване ще намерите тук.

Какво ново