Обучение по дигитална сигурност на 11 юни

403
Уебинарът “Дигитална сигурност” е предназначен за активисти и членове на граждански и неправителствени организации, участници в обществени каузи, хора на изкуството и културата и други представители на гражданския сектор. Той се организира от Асоциация на европейските журналисти-България и Коалиция за медийна грамотност в рамките на проект “SMART – регионални общности” с подкрепата на програмата за малки грантове Alumni TIES на Държавния департамент на САЩ.
Обучението ще се състои на 11 юни в Zoom и е с продължителност два часа (16.00-18.00 ч.).
Обучението е част от кампанията “Дни на медийна грамотност 2021”. Завършилите го участници ще получат сертификат за придобита компетентност и ще могат на свой ред да провеждат обучения по дигитална сигурност като ментори.
Необходима е регистрация на този линк:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfV1OINwkv3lwTtWy…/viewform
Успешно регистринатите ще получат отвърждение най-късно два дни преди провеждане на обучението. Местата са ограничени.
Програма на обучението:
Видове киберпрестъпления (кражба на самоличност, фишинг, PUP, измамни съобщения и др.) и начините да се защитим от тях
Уязвимост и настройки на браузърите
Основните принципи за сигурност при сърфиране в интернет
Какво са бисквитките и трябва ли да ги приемаме безрезервно?
Как да управляваме сигурно нашите пароли в онлайн пространството?
Очаквани резултати:
В края на това полудневно обучение всеки един участник ще е запознат с основните рискове в онлайн пространството и ще има възможността да набележи няколко мерки, които да предприеме, за да гарантира своята киберсигурност според неговите/нейните лични нужди.
За лектора:
Борислав Георгиев завършва психология в университета в Страсбург, Франция, през 2008 г. От тогава работи по проекти като организационен консултант както в бизнеса, така и в гражданския сектор. От 2018 г. е част от екипа на АЕЖ-България, като е ангажиран предимно с проекти, свързани с медийната грамотност и развиването на конкретни умения сред общността от журналисти в България.