Online News Association (ONA) приема номинации за своите годишни награди за онлайн журналистика през 2020 г. За тях могат да кандидатстват онлайн медии, журналисти и студенти цял свят.

Конкурсните категории включват: журналистика на данните (data journalism), видео журналистика, разследваща журналистика, технически иновации и др. През тази година има две нови категории: за отразяване на климатичните изменения и за списване на бюлетини.

През тази година година конкурсът на ONA е организиран съвместно с Knight Foundation, Gannett Foundation, Agora Journalism Center и Университета във Флорида. Общо 42 награди, включително пет големи награди на обща стойност 31 000 щатски долара, ще бъдат връчени по време на конференцията на Online News Association от 30 септември до 1 октомври в Атланта. Списък с победителите през 2019 г. може да видите тук.

Номинираните материали трябва да са публикувани между 1 юни 2019 г. и 31 май 2020 г. Въпреки че е силно препоръчително да бъдат преведени на английски, могат да се подават на всеки език.

Крайният срок за кандидатстване е 4 юни. Таксата за участие е 175 щатски долара, 100 долара за членове на ONA и 50 долара за студенти.