Изборите в Съединените щати са във фокуса на общественото внимание по света.
World Press Institute (Световният прес институт), в сътрудничество с Фондация “Америка за България” и Асоциацията на европейските журналисти – България, организира онлайн събитие за български журналисти, на което да анализираме какво се случи на 3 ноември, какви са резултатите и какво следва.
На 10 ноември Ви каним на втория от двата уебинара, на които имате възможност да обсъдите най-актуалните теми в американската политика с двама водещи американски журналисти. Както и първото събитие, което се проведе на 13 октомври, и уебинарът на 10 ноември е с начален час 17:00 ч. българско време или 10:00 ч. EST.
Джеймс Фалоуз (писател и журналист в американското списание Atlantic) ще води първата част на уебинара, в която ще представи своите разсъждения и анализ на резултатите от изборите за президент и сенат. Към Джеймс ще се присъедини и Майкъл Монтгомъри (старши репортер и продуцент на Reveal на Центъра за разследваща журналистика в Калифорния), който ще модерира сесия с въпроси и отговори. Уебинарът е безплатен, но изискват регистрация. Работният език на събитието е английски.
На този линк можете да се регистрирате за участие в уебинара: https://zoom.us/webinar/register/WN_A0MgzZ0nRK-I-heEGZyZGg
**Внимание: Регистриралите се вече за уебинара от 13 октомври имат активна регистрация и за този на 10 ноември и не е нужно да си правят нова. Те ще получат имейл с напомняне и линк непосредствено преди събитието.